Drept fiscal

Fiscalitatea este cel mai dinamic domeniu juridic din Romania. Schimbarile cvasi-permanente survenite in legislatia fiscala genereaza incertitudine, lipsa de previzibilitate a normelor si strica, astfel, derularea fireasca a afacerilor comerciantului, pe de o parte, dar si socotelile contribuabilului obisnuit, pe de alta parte.

Nerespectarea normelor de drept fiscal poate antrena, adesea, consecinte de ordin patrimonial, dar poate capata si relevanta penala, caz in care, pe langa paguba patrimoniala pe care o sufera, contribuabilul risca sa isi vada restrans si dreptul la libertate. Aceasta, mai ales in contextul in care fiscul si-a creat deja o armata anti-frauda si nu se sfieste sa o foloseasca.

Avocatii S.C.A. Adam & Diaconescu lucreaza alaturi de experti contabili si de fiscalisti pentru a preveni producerea unor asemenea scenarii. In cazurile in care violarea normei fiscale a generat un proces penal, asiguram asistenta si reprezentarea clientilor nostri, atat in fata anchetatorilor, cat si a instantelor penale.