Dreptul proprietatii intelectuale

Atentia pe care fiecare societate intelege sa o dedice protectiei drepturilor intelectuale poate face diferenta intre succesul si esecul unui produs, intre profit si pierdere. Indiferent de domeniul de activitate, creatiile intelectuale, inventiile, inovatiile si orice alte produse ale intelectului pot beneficia de protectie, in conformitate cu prevederile legale.

Nevoile clientilor, in materia proprietatii intelectuale, sunt variabile. Companiile care dezvolta software, cele care activeaza in e-commerce si companiile de retail vor avea mereu cerinte si nevoi diferite. In plus, strategiile de protectie pot varia si in functie de etapa de dezvoltare a companiei.

Luam in considerare aceste realitati, pentru a croi solutii profesionale personalizate la nivelul fiecarui produs in parte, asigurandu-ne ca demersurile legale le completeaza armonios pe cele intreprinse in scopul promovarii produsului si ca acestea din urma se incadreaza in strategia globala pe care o elaboram la nivelul companiei.

Ca start-up in domeniul avocaturii, credem ca intreprinderile mici si start-up-urile ar trebui sa poata beneficia de protectia drepturilor intelectuale, in conditii financiare rezonabile. De aceea, suntem flexibili in stabilirea onorariilor noastre, in mod special, in relatia cu aceasta categorie a clientelei.

Proprietatea intelectuala nu este un domeniu rezervat exclusiv companiilor. In egala masura pot beneficia de drepturi de proprietate intelectuala si persoanele fizice, indiferent daca opereaza pe contul lor sau ca salariati. In acest din urma caz, se pot naste dispute cu privire la calitatea de titular al drepturilor de proprietate intelectuala asupra unei opere sau a unei inventii. De aceea, suntem pregatiti sa le oferim clientilor nostri solutiile legale susceptibile de a conduce la stingerea unor asemenea diferende si la valorizarea cat mai rapida a drepturilor lor.

Activitatea pe care o desfasuram in domeniul proprietatii intelectuale este orientata, intre altele, catre evitarea disputelor judiciare, pe calea identificarii si a prevenirii riscurilor care ar putea aparea. Experienta ne-a aratat ca pot aparea situatii in care declansarea unui litigiu devine inevitabila. In asemenea situatii, lucram indeaproape cu clientii pentru a stabili strategiile optime de aparare si sustinem, in fata instantelor de judecata, drepturile mandantilor nostri.